Vill du jobba hos oss?

Vi söker alltid efter dig som kan vara med och utveckla vår verksamhet.

Är du intresserad kan du fylla i en intresseanmälan https://tinyurl.com/y2ubkth4

Just nu söker vi specifikt efter dig som är intresserad av att på olika ansvarsposter bidra till vår utveckling med din erfarenhet, se annons nedan:

Engagerade hästkunniga personer sökes till ny hästanläggning på Åland

Vi på RECO Equestrian driver verksamhet på Åland med hästar och ryttare i träning och tävling, både för hoppning och dressyr. Vi har främst egna hästar, viss inackordering och bedriver småskalig avel. Sen 2017 har vi verksamheten inhyst på nybyggda Himmyra Gård, en anläggning med plats för 24 hästar på box, samt hagar, lösdrift och stort ridhus. Anläggningen är byggd för att gynna hästarnas välmående och vara så lättarbetat som möjligt för människorna. Idag har vi ca 20 hästar på anläggningen, fördelat på både lösdrift och stall.

Vi värdesätter att hålla en hög standard på arbetsplatsen genom att ständigt eftersträva förbättringar och ny kunskap. Vi vill hela tiden utvecklas och förbättra vårt sätt att hantera hästarna så att de mår så bra som möjligt, vare sig de är unga eller gamla, ska tävla, säljas eller utbildas. Vi drivs av mottot ”Glädje för hästar, människor och miljö”.

Vi är ett företag i uppstart och det finns redan en mängd olika arbetsaktiviteter inom RECO och ett gediget arbete med att definiera och utveckla dem pågår. Utifrån aktiviteterna kommer flera olika roller att utformas som ska bemannas med lämplig kompetens och erfarenhet. Vill du vara med? Berätta vilka förmågor du kan bidra med!

Arbetsuppgifter

För att anläggningen ska fungera löpande behövs flera olika förmågor som samverkar med varandra, ett team!  Teamet behöver ha förståelse för helheten och hur de olika verksamhetsdelarna hänger ihop.

Nuvarande team har kartlagt den dagliga skötseln av stall och har en väldigt god förståelse för vad som ska göras och vad som behövs för att den ska fungera. Det arbetet fortsätter genom att vi tillsammans belyser all hästhantering, tränings- och tävlingsrutiner samt övrig möjlig verksamhet vi vill bedriva. Vi behöver också upprätthålla och utveckla vår dagliga administration för att verksamheten ska fungera löpande. Vi sätter visioner och mål för verksamhetens utveckling tillsammans.

Vår verksamhet ska bedriva och vara skickliga på:

– småskalig avel, ta hand om våra föl och ge våra unghästar en fantastisk tillvaro och en gedigen utbildning

– träning som gynnar hästars psykiska och fysiska hållbarhet, förebyggande och som rehabilitering

– utmärkt hästskötsel både hemma och på tävling

– arrangemang av både återkommande och unika evenemang

För att lyckas med ovanstående tror vi på ett team med olika erfarenheter, kompetenser och förmågor som arbetar både strategiskt och operativt med förståelse för helhetens utmaningar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla RECO. Vi söker dig med förmåga och vilja att ta ansvar, samarbeta och utveckla en ny spännande verksamhet. Självfallet är du hästvan och älskar den miljö som en hästanläggning innebär.

Vi behöver flera olika kompetenser till vårt team som oftast inte samma person besitter utan vi söker flera personer som på olika sätt vill kombinera olika roller.

Vi tror att du som söker är genuint intresserad av att förstå och följa nya rön och utveckling vad gäller både hästar och människor. Du är nyfiken, villig att utmana dig själv för att växa, lära dig nytt, ifrågasätta och utvecklas som människa och ledare.

När det gäller utbildningsbakgrund och erfarenhet så kan det variera eftersom vi söker flera personer. Det viktigaste är att vi kompletterar varandra varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information om tjänsten

Vi ser att du som söker kan tänkas ha erfarenhet inom något eller flera områden nedan:

 • planering, allmän administration, schemaläggning, systematiskt uppföljningsarbete etc
 • agilt arbete, tex jobbat med Kanban-boards och visuell planering
 • webb, hantering av kalender, appar och hemsida
 • evenemangsplanering, genomförande och uppföljning av evenemang och event
 • avel, fölhantering och utbildning av unghästar
 • hästens biomekanik och hästens inlärning
 • equiterapi, rehabilitering av häst, hovslagare
 • tävlingsverksamhet hoppning och dressyr
 • tävlingshästskötare
 • ledarskap generellt
 • utvecklat teamarbete
 • pedagogik, utbildning-, och kursverksamhet

Utformningen av tjänsterna kan anpassas utifrån vad du bidrar med, de kan vara heltid eller deltid. Även anställningsformen kan anpassas: vi behöver tillsvidareanställda men som en del av uppbyggnationen skulle det även kunna utformas som en projektanställning under ett år.

Det kan finnas möjlighet att bo på anläggningen, men körkort och bil behövs då Himmyra ligger ca 15 minuters bilväg från Mariehamn.

Ansökan

Vi behöver din ansökan snarast då rekryteringen sker löpande.

Fyll i formuläret, berätta vad du vill bidra med och skicka ansökan genom att följa länken HÄR

Information om tjänsten

Välkommen att kontaka Rebecka Eriksson per mejl rebecka@recoequestrian.fi eller per telefon +358 40 833 73 96